Podczas wczorajszego meczu z Górnikiem Zabrze Fundacja Lechii Gdańsk wspólnie z Fundacją Pasjonaci Życia przeprowadziły akcję Zwykła Karta – Niezwykły Dar, dzięki której udało się przekazać  aż 6 000 świadectw woli, zachęcających do wsparcia polskiej transplantologii.

Z projektem „Zwykła karta – niezwykły dar”  będącym częścią Biegu po Nowe Życie byliśmy obecni na najważniejszych wydarzeniach sportowych w 2018 roku, a naszą trasę po Polsce zakończyliśmy właśnie w Gdańsku. Łącznie przekazaliśmy 100.000 świadectw woli, ale co cieszy nas najbardziej odbyliśmy setki niesamowitych rozmów o transplantacji. Dzięki bardzo pozytywnej i niesamowicie zaangażowanej Fundacji Lechii Gdańsk ważną dla każdego z nas wiedzę przekazaliśmy również kibicom i pracownikom Lechii. Jestem przekonany, że dzięki naszej wspólnej akcji każdy uczestnik meczu wrócił do domu zdecydowanie bardziej świadomy. A transplantologia, będąca bardzo solidarną dziedziną medycyny jest ważna dla nas wszystkich. – podsumowuje Jan Stępniak jak sam o sobie mówi -szczęściarz 11 lat po transplantacji nerki.

Dziękujemy za Wasze lwie serca! Zapraszamy również do odwiedzenia strony Biegu po Nowe Życie, gdzie znajdziecie jeszcze więcej informacji na temat polskiej transplantologii.

2018-12-23T15:19:01+00:00