W trakcie sobotniego meczu z Górnikiem Zabrze zostanie przeprowadzona przez Fundację Lechii Gdańsk i Fundację Pasjonaci Życia akcja Zwykła Karta – Niezwykły Dar, bo tak nazywa się ten projekt, który jest częścią Biegu po Nowe Życie – wielkiej społecznej inicjatywy promującej polską transplantologię.

Oprócz sportowych emocji czekać na Was będą także dodatkowe atrakcje, związane m.in. z akcją Zwykła Karta – Niezwykły Dar. Drużyna Biegu po Nowe Życie będzie rozdawać wśród sympatyków gdańskiej drużyny świadectwa woli, a jej przedstawicieli znajdziecie w specjalnym namiocie z logiem Biegu po Nowe Życie. Z pewnością będzie okazja, by porozmawiać i dowiedzieć się więcej o transplantacji.

W ramach projektu Zwykła Karta – Niezwykły Dar podczas największych sportowych wydarzeń w kraju są promowane oraz przekazywane świadectwa woli, które także podczas naszego wydarzenia trafią w ręce kibiców.

Mamy nadzieję, że podpisane karty trafią do Waszych portfeli!

Bieg po Nowe Życie – to projekt społeczny na rzecz promocji działań prozdrowotnych, edukacji w zakresie transplantacji narządów. Głównym celem inicjatywy jest zwiększenie społecznego poparcia dla idei medycyny transplantacyjnej, upowszechnienie świadectw woli oraz przełamywanie barier społecznych i psychologicznych wobec świadomego dawstwa, co przyczyni się do zwiększenia liczby narządów do transplantacji. Od ośmiu lat w Wiśle i Warszawie spotykają się znane osoby ze świata filmu, teatru, estrady, mediów i sportu oraz osoby po transplantacji, którzy startując w marszu nordic walking wspierają inicjatywę. Ambasadorem wydarzenia jest Przemysław Saleta.

2018-12-20T19:07:04+00:00