W miniony weekend – 8 grudnia – odbyła się już XV edycja turnieju – Do Przerwy 0:1, podczas której sześcioosobowe zespoły rywalizowały ze sobą w pięciu kategoriach: trampkarze (2006 i młodsi), młodzicy – (2003-2005), juniorzy (2000- 2002) i open (1999 i starsi).

Po raz kolejny Lechia Gdańsk oraz Fundacja Lechii Gdańsk wspierały „Do przerwy 0:1”. Podczas poprzedniej edycji zawodnikom nagrody wręczali: Filip Mladenović, Patryk Lipski i Michał Nalepa. Tym razem na turnieju pojawili się zawodnicy Akademii Lechii, którzy także brali udział w rozgrywkach oraz Biało-Zielony lew.

Hasło towarzyszące tegorocznym rozgrywkom to „Nie biorę, wybieram piłkę!”. W związku z tym podczas turnieju odbyły się warsztaty dla młodzieży w wieku 14-17 lat z zakresu przeciwdziałania narkomanii. Uczestnicy mogli zmierzyć się z torem przeszkód w narkogoglach, a także porozmawiać z psychologiem zajmującym się tematyką uzależnień.

2018-12-19T13:17:44+00:00