Fundacja Hospicjum Pomorze Dzieciom

Piłkarze Lechii Gdańsk co tydzień wychodzą na boisko, by walczyć o punkty w Lotto Ekstraklasie. W Fundacji Pomorze Dzieciom trwa walka o coś więcej niż bramki i puchary.

Lechia oraz Fundacja Pomorze Dzieciom walczą bowiem o kolejny przeżyty dzień śmiertelnie chorych dzieci. Dzień bez bólu i cierpienia, w otoczeniu najbliższych z profesjonalną opieką medyczną i socjalną. Opieka paliatywna, świadczona nie w szpitalu, a w domu pacjenta to fundament działalności Fundacji Pomorze Dzieciom, która od 2014 prowadzi hospicja domowe na terenie Trójmiasta i okolic.

Biało-Zieloni wspólnie z kibicami gdańskiej drużyny włączyli się do akcji „Podaruj Bąbla Bąblowi”, w ramach której zbierano środki finansowe na zapewnienie małym pacjentom kompleksowej opieki medycznej w domu, a także na umożliwienie niesienia pomocy przez wykwalifikowany personel medyczny, pielęgniarski, fizjoterapeutyczny oraz psychologiczny. Pieniądze pozyskiwane w akcji „Podaruj Bąbla Bąblowi” przeznaczane są również na zakup i udostępnienie specjalistycznego sprzętu medycznego.

Wystarczy jedynie 8 zł, aby podarować godzinę opieki medycznej dla dzieci z hospicjum.

POMÓŻ KOMUS JUŻ DZIŚ

Ty też możesz pomóc i pokazać swoje Lwie Serce!

Nr konta: 53 1090 1098 0000 0001 3368 4797

2018-11-29T16:37:51+00:00