1 grudnia Fundacja Lechii Gdańsk wsparła Hospicjum Dziecięce im. ks. E. Dutkiewicza podczas spotkania w Galerii Bałtyckiej – Gwiazdy Malują Gwiazdy, organizowanego przez Fundację Hospicyjną.

Steven Vitória i João Nunes, piłkarze Lechii Gdańsk razem z przyjaciółmi hospicyjnymi ze świata sportu, kultury, mediów i polityki w pierwszy grudniowy weekend malowali ozdoby choinkowe, które licytowane będą na antenie Radia Gdańsk. Nie zabrakło również wspólnego kolędowania, występów artystycznych oraz kwestowania na rzecz najmłodszych podopiecznych Hospicjum Dziecięcego im. ks. E. Dutkiewicza w Gdańsku,w którym wzięła także udział Akademia Lechii Gdańsk.

To właśnie na wsparcie tej placówki zostaną przekazane środki z licytowanych ozdób świątecznych, stworzonych przez naszych Biało-Zielonych zawodników. Wśród przekazanych na ten jakże szczytny cel nagród wystawione będzie również zaproszenie na mecz Lechii Gdańsk z Górnikiem Zabrze dla dwóch osób do Strefy Silver.

Zachęcamy do odwiedzenia strony Hospicjum oraz udzielenia wsparcia temu wyjątkowemu miejscu oraz jego podopiecznym. W jaki sposób możecie pomóc? Dla Fundacji Hospicyjnej zarówno ważne jest wsparcie finansowe – przekazanie 1% podatku czy zostanie sponsorem jak również pomoc wolontariuszy czy podzielenie się swoimi umiejętnościami. Tutaj znajdziecie więcej informacji, w jaki sposób możecie pomóc podopiecznym Fundacji.

2018-12-02T19:21:39+00:00