Fundacja ETL Kinderträume – Spełniamy dziecięce marzenia

Przywilejem dzieci i młodzieży jest życie w poczuciu bezpieczeństwa z nieznikającym uśmiechem na twarzy. Niestety, rzeczywistość często wygląda zupełnie inaczej.

Tam, gdzie dzieje się krzywda, gdzie zamiast szczerego uśmiechu na twarzach dzieci pojawiają się łzy bólu i cierpienia wkracza Fundacja ETL Kinderträume, która wychodzi naprzeciw problemom dotykających najmłodszych i zgodnie ze swoją nazwą stara się spełniać dziecięce marzenia.

Niezależnie od tego, czy jest to budowa domku na drzewie, sprezentowanie wymarzonego instrumentu muzycznego, wsparcie finansowe oddziału pediatrycznego szpitala lub zapewnienie darmowych posiłków głodnym uczniom – działająca od 2008 roku Fundacja ETL Kinderträume sprawia, by wszyscy jej podopieczni czuli się szczęśliwi.

W 2014 roku dzięki działaniom Fundacji ETL Kinderträume oraz Lechii Gdańsk do Fundacji Hospicjum Pomorze Dzieciom trafiło sześć nowych samochodów, które umożliwiają otoczenie opieką domową chorych dzieci mieszkających z dala od Trójmiasta.

POMÓŻ KOMUS JUŻ DZIŚ

Ty też możesz pomóc i pokazać swoje Lwie Serce!

Nr konta: 53 1090 1098 0000 0001 3368 4797

2017-05-16T05:58:31+00:00