Na początku grudnia uczestniczyliśmy w wyjątkowym wydarzeniu: Gwiazdy Malują Gwiazdy. Dzięki inicjatywie Fundacji Hospicyjnej mogliśmy wesprzeć podopiecznych Hospicjum im. ks. Dutkiewicza.

Steven Vitória i João Nunes, piłkarze Lechii Gdańsk razem z przyjaciółmi ze świata sportu, kultury, mediów i polityki malowali wspólnie bombki, które zostały przekazane na licytację.

Od 3 do 7 grudnia, codziennie, na antenie Radia Gdańsk można było wylicytować wybrane bombki. Ostatniego dnia pod młotek trafiły ozdoby z podpisami członków pierwszego zespołu Lechii i trenera Jarosława Bieniuka, a do tego podwójne zaproszenie VIP na mecz Lechii Gdańsk i Górnika Zabrze. Ten zestaw został zlicytowany za 3550 zł!

Dzięki wparciu Fundacji Lechii Gdańsk oraz innych gości, udało się zebrać łącznie 13 850 złotych, które w całości zostaną przekazane potrzebującym.

Gorąco zachęcamy do wsparcia Fundacji Hospicyjnej. Możecie przekazać swój 1% podatku lub wesprzeć ją jako wolontariusze. Zapraszamy do obejrzenia naszej fotorelacji.

2018-12-11T16:12:00+00:00