Stowarzyszenie Piękne Anioły

Nie chcemy zmieniać świata, tylko sprawić, by dziecko zobaczyło ten świat w lepszych barwach. Z pozyskanych od naszych darczyńców środków i przy współpracy firm i osób prywatnych pragniemy kolorować ten mały skrawek dziecięcego świata, jakim sa ich pokoje. Najbardziej potrzebującym dzieciom, często z wielodzietnych rodzin, chcemy dać miejsce do nauki przy własnym biurku, możliwość spania w czystej pościeli, czy zaprojektowania własnego pokoju – tak przedstawia się Stowarzyszenie Piękne Anioły. Założona w Krakowie organizacja pomaga dzieciom z najuboższych rodzin w całej Polsce, angażując przy tym lokalną społeczność i firmy. Remontuje od podstaw, a następnie wyposaża pokoje, mieszkania czy domy tak, by dla dzieci były one przytulnym miejscem, w którym lubią przebywać. Dla dzieci i ich rodzin to ogromne szczęście i szansa na poprawę warunków ich życia. Stowarzyszenie Piękne Anioły działa od 2013 roku. Przez ten czas pomogło ponad 600 dzieciom z całego kraju, remontując 160 pokojów oraz innych sal dla dzieci (świetlice środowiskowe, pokoje wspólne w szpitalach i hospicjach).

POMÓŻ KOMUS JUŻ DZIŚ

Ty też możesz pomóc i pokazać swoje Lwie Serce!

Nr konta: 53 1090 1098 0000 0001 3368 4797

2017-05-16T18:06:55+00:00