W ostatnią środę, 19 grudnia 2018, za sprawą Fundacji Lechii Gdańsk oraz Stowarzyszenia Lwy Północy na uczniów Szkoły Podstawowej nr 56 w Gdańsku czekała nie lada niespodzianka.

W specjalnej przerwie między zajęciami młodych gdańszczan odwiedzili zawodnicy oraz sztab Lechii Gdańsk. Dzieci mogły nie tylko spotkać na żywo – trenera Piotra Stokowca, psychologa sportowego Pawła Habrata oraz zawodników Pierwszej Drużyny: Mateusza Lewandowskiego, Adama Chrzanowskiego i Konrada Michalaka, ale porozmawiać z nimi również na temat roli sportu w codziennym życiu. Tematem przewodnim było zachęcenie młodych pokoleń do wybierania aktywności fizycznej jako alternatywy dla telefonów komórkowych, konsoli oraz wielu szkodliwych używek.

Zespół został przywitany lechijnymi przyśpiewkami, do których nauki zachęcali kibice ze Stowarzyszenia Lwy Północy. A podczas wydarzenia zbierane były cegiełki w postaci – 5 zł na Fundacją Hospicyjną im. ks. E. Dutkiewicza.

Jesteście ciekawi, jak wyglądało całe spotkanie? Zapraszamy do obejrzenia naszej relacji.

2018-12-21T18:27:30+00:00